Nederlands, English
Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

Geschiedenis

1999

ASK-Solutions is opgericht als initiatief van de medewerkers en studenten van de afdelingen luchtvaarttechnologie en informatica van de Hogeschool Haarlem. De originele handelsnaam was Simulated Dynamics.

2000

Het eerste commercieel verkochte product kwam in september 2000 op de markt.

2001

Met een academische achtergrond en supporter zijnde van vrije Software, was het duidelijk dat er behoefte was aan een markt die meer open stond voor onderwijs en het delen van kennis. We hebben het iradis.org domein geregistreerd en zijn begonnen met het opstarten van Stichting IRADIS.

ASK-Solutions is begonnen met de ontwikkeling van oplossingen voor documentbeheer en boekhouding.

2002

Stichting IRADIS is statutair opgericht. We hebben subsidie verkregen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs om een educatief programma te starten.

ASK-Solutions is begonnen met het aanbieden van webhosting diensten.

2005

Vanwege de grote vraag en een gebrek in de markt is ASK-Solutions begonnen met de ontwikkeling van het Synergos CMS.

2008

Om kosten en doorlooptijden van het maken van prototypen te reduceren, heeft ASK-Solutions zijn eigen machinewerkplaats opgezet. Dit stelde ons in staat om kleine productieruns van aangepaste onderdelen en reproductie (vervangende) onderdelen aan te bieden die anders niet beschikbaar waren.

2012

ASK-Solutions begon met het aanbieden van basisopleidingen op basis van het gebruik van haar documentarchiverings- en boekhoudoplossingen.

2014

We hebben onze eerste 3D printer gekocht voor het vervaardigen van prototypen en de productie van onderdelen. We hebben altijd nieuwe technologie├źn ondersteund en geadopteerd. 3D printen is een stabiele en betaalbare manier geworden om de doorlooptijd te verkorten en mogelijkheden te bieden die anders moeilijk of niet haalbaar zijn.

2019

ASK-Solutions heeft zijn naam gewijzigd in de huidige naam.

We zijn gemigreerd naar een ander 3D printer ecosysteem. Na vier jaar intensief gebruik, upgrades en reparaties, draaien we onze printerfarm nu op originele Prusa I3 MK3S 3D printers. Zowel Prusa's als onze filosofie passen bij het leveren van vrije (Libre) producten met een sterke focus op duurzaamheid, onderhoud en maatwerk.

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg