Nederlands, English
Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

Ford Transit – Achtergrond

Gepubliceerd op 6 juli door ASK-Solutions in projecten

Dodge Caravan 1987 RedHoewel ASK-Solutions een kantoorbedrijf met werkplaats is, is het gebruik van auto’s van tijd tot tijd van cruciaal belang. We gebruiken zowel personenauto’s als bestel- / lichte vrachtwagens voor het ophalen van materialen, apparatuur, tweedehands producten voor vervangingsonderdelen en andere benodigdheden.

Voor het vervoeren van grotere items gebruikten we een Dodge Caravan uit 1987 uitgerust met een Dakota motor. We hebben voor deze auto een paar onderdelen nodig uit de Verenigde Staten of Canada. Het verzenden van auto onderdelen is altijd al een uitdaging geweest, maar met de huidige Corona crisis is het, het geld, de tijd en de moeite niet waard. Laura heeft een Volkswagen T3 single cab uit 1983 die simpelweg niet geschikt is voor ASK-Solutions en moet worden gerestaureerd. Laura is op zoek naar een nieuw onderkomen voor deze auto.

Ford Transit MK6 2004 RedEind april kwamen we een advertentie tegen voor een Ford Transit MK6 (2004) welke qua kleur goed past bij onze bordeaux Dodge en goede staat. Slechts een beetje roest op de gebruikelijke plaatsen, maar veel minder dan bij de meeste Transits. De auto heeft een paar kleine deukjes die we gemakkelijk kunnen oplossen. Hij heeft niet zoveel kilometers afgelegd en alles klopte.

De problemen begonnen direct na het registreren van de auto en het betalen van de autohandel. De auto startte niet; bij het maken van het contact klikte de auto alleen maar. Nog steeds bij het autobedrijf, hielpen ze ons meteen met een booster pack. Hiermee startte de auto prima. Ze boden onmiddellijk aan om de accu te vervangen als de huidige accu niet goed kon worden opgeladen. De volgende dag startte de Transit weer niet en werd de accu vervangen.

Tijdens de eerste rit met de andere accu, gaf de kilometerteller in het instrumentenpaneel alleen streepjes. Onze lokale garage controleerde de accu aansluiting en de kilometerteller werkte weer. Maar onderweg kwamen de streepjes terug en begon het hele instrumentenpaneel vreemd te doen. Een paar dagen later klikte de auto weer alleen en maakte elektrische geluiden vanuit de cabine.

Na overleg met twee lokale garages, een monteur bij de Ford dealer en de autohandelaar, kwamen we overeen om de auto grotendeels zelf te repareren. Hoewel we geen garagebedrijf zijn, zijn we gedeeltelijk een reparatiebedrijf. De meeste, zo niet alle problemen zijn elektronisch en elektrisch gerelateerd en ligt dus wel degelijk in onze expertise. We zullen de volledige reparatie en waarschijnlijk restauratie van deze Ford Transit laten zien.

Volgende: Ford Transit – Diagnose

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg