Nederlands, English
Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

Zwaar weer

Gepubliceerd op 22 oktober door Laura in nieuws

Afbeelding van beschimmeld plafondBegin september, tijdens de eerste herfst onweersbuien van dit jaar, overstroomde ons elektronicalab. Er gutste water uit het plafond recht boven de planken waar de meeste van onze oscilloscopen, spectrum analyzers, functiegeneratoren en andere apparatuur staan opgesteld. Gelukkig hebben we de overstroming vrij snel opgemerkt. We zijn uren bezig geweest met het evacueren van met water gevulde apparatuur. Nadat we het grootste deel van het water uit de apparatuur hadden gegoten, emmers hadden geplaatst en alle belangrijke spullen hadden verplaatst, zijn we meteen begonnen aan de tijdrovende taak om onze waardevolle apparatuur te redden. We hebben alle apparatuur uit elkaar gehaald welke in contact zijn gekomen met water. We konden bijna niet meer lopen door ons kantoor en werkplaats zonder op een printplaat, transformator, mechaniek of behuizing te stappen. De daarop volgende dagen hebben meerdere ontvochtigers non-stop op de hoogste stand aangestaan om de relatieve luchtvochtigheid terug te brengen tot ongeveer 40% en de temperatuur te verhogen tot bijna 30° C.

Tot nu toe lijkt het erop dat alle apparatuur is gered, inclusief alle papieren labels op apparatuur en onderdelen, welke opdroogden zonder al te veel verkleuring en zonder kreukels of scheuren. We hebben veel geluk gehad dat we de overstroming vrij snel hebben opgemerkt, ook al begon deze 's avonds na kantoortijd.

Elektronicalab buiten dienstHet elektronicalab is echter nog steeds niet operationeel. Om precies te zijn heeft het grootste deel van onze onderneming verminderde capaciteit of is zelfs gesloten. Wij zijn eigenaar van onze gebouwen en zijn daardoor verantwoordelijk voor reparaties. We moeten niet alleen het dak repareren, maar ook de plafonds, vloeren, wanden, stellingen, enzovoorts over drie verdiepingen. Dit, in combinatie met het verhuizen tussen opslagfaciliteiten; updaten van onze ICT infrastructuur en interne software; het werken tijdens een wereldwijde pandemie; het herstellen van een zeer traumatische ervaring en een burn-out, eist echt zijn tol.

We zijn allemaal behoorlijk van slag dat onze bureaus en werkplekken niet zijn zoals we gewend zijn en dat we naast onze reguliere werkzaamheden ook verbouwwerkzaamheden erbij hebben. We hebben simpelweg niet de ruimte en middelen tijdens deze pandemie om de getroffen delen van het gebouw volledig te ontruimen en ongeveer € 80.000 te betalen aan bouwwerkzaamheden om binnen een maand of twee alles voor ons te laten regelen. In plaats daarvan zijn we continue bezig met het verplaatsen van apparatuur om erbij te kunnen, preventieve maatregelen te nemen om apparatuur te beschermen tegen stof en schimmel en zoveel mogelijk constructiewerk zelf te doen.

We vragen uw begrip, terwijl we aan een oplossing werken. Het spijt ons dat we sommige oproepen naar ons antwoordapparaat moeten doorschakelen, niet zo snel op e-mails kunnen reageren zoals gewoonlijk of nee moeten zeggen tegen een opdracht. We hebben de afgelopen twintig jaar erger overleefd; zoals 'ge-Eugened' zijn (een term die is bedacht door Louis Rossmann: "een frauduleuze of misleidende handeling of daad, op het gebied van bouwnijverheid") voor € 120.000; of in het eerste jaar na oprichting de bedrijfsruimte te verliezen zonder aankondiging ruim van tevoren.

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg