Nederlands
Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

Veel gestelde vragen

Beveiliging en Privacy

Hoe weet ik dat post of een bericht afkomstig is van ASK-Solutions?

Briefpost

Al onze briefpost wordt ten alle tijde geprint op ons briefpapier. Ons briefpapier is in kleur gedrukt, met bedrukking welke loopt tot aan de randen; er zijn geen witranden. Getekende stukken worden altijd gestempeld. De met post verstuurde brieven worden ten alle tijde in een bedrukte enveloppe verstuurd. Onze enveloppen zijn in kleur en hebben geen grijperswit.

Aangetekende stukken worden vertuurd met een barcode welke begint met 3SJAVU

Pakketten

Al onze pakketten worden verstuurd met een A6 verzendlabel met ronde hoeken welke met wax is afgedrukt. De barcode op het verzendlabel begint met 3SJAVU

Pakbonnen, facturen en andere stukken worden op ons eigen briefpapier geprint. Zie briefpost

Email

Wij sturen nooit email welke niet direct persoonlijk aan u geadreseerd is. In uitgaande email gebruiken wij altijd uw contact gegevens en uw klant-, order- en / of projectnummer. Wij sturen nooit email welke begint met Beste Klant of iets anders onpersoonlijks.

Al onze email is afkomstig van het domein ask-solutions.nl of ask-solutions.org. Al onze email is voorzien van een handtekening met ons logo en onze contact informatie.

Alle email van ons heeft als eerste Received: from smtp.freedom.nl. Onze domeinen zijn voorzien van SPF, DKIM en DMARC om spoofing tegen te gaan.

SMS

SMS berichten zijn altijd afkomstig van ons telefoonnummer +31233690269 en met ASK-Solutions als afzender.

SMS is een onveilig netwerk, waar het makkelijk is om berichten te onderscheppen of te injecteren! Wij sturen nooit belangrijke gegevens of berichten met een privacy gevoelige karakter via SMS.

Social media

Alle berichten op social media zijn te herkennen aan onze handle of gebruiksnaam asks0luti0ns. Wij sturen nooit klant gegevens of belangrijke informatie via social media.

Heeft ASK-Solutions weleens een data lek gehad, of vertellen jullie dit niet?

Ja, dit vertellen wij. En ja; in 2015 vlak nadat één van onze eigen servers defect raakte en we een deel van onze data extern hadden ondergebracht. Zover wij hebben achterhaald zijn er geen klant gegevens gelekt. Wel zijn er bedrijfs- en persoonsgegevens gelekt van medewerkers en bestuursleden.

Deze gegevens zijn door criminelen gebruikt om ASK-Solutions en bestuursleden te bedreigen.

Waarom pleit ASK-Solutions voor gegevensvrijheid en privacy?

ASK-Solutions vind gegevensvrijheid en privacy enorm belangrijk en dat steken we niet onder stoelen of banken. Openheid en kennisdeling was ook bij het formuleren van de statuten en oprichten van de stichting onze motivatie. Sinds ons eerste project geloven wij in samenwerking, vrije soft- en hardware en opensource. Al jaar en dag steunen wij Bits of Freedom, EDRI en de Free Software Foundation. Zo hebben wij onder andere actief meegestreden tegen het oorspronkelijke Europese dataopslag voorstel, sensuur op het internet en het Digitaal Patienten Dossier.

Wij geloven in het recht van zelfbeschikking over eigen gegevens en eigendommen. Privacy heeft niets te maken met ik heb niets te verbergen, privacy is het recht om zelf de controle te hebben over wat anderen wél en niet weten en wanneer. Niemand heeft het recht om zonder instemming en medeweten van iemand, gegevens over die persoon te verzamelen, te archiveren, te verspreiden of te verkopen. Privacy gaat om de soevereiniteit van de eigen identiteit en beleving van de eigen ik.

Één van de oprichters van ASK-Solution is van kinds af aan ervaringsdeskundige. Bij haar geboorte is een administratieve fout gemaakt waardoor zij samen met een ander kind in een gemeentelijk dossier terecht kwam. Door het gebruik door diverse instanties van de informatie uit dit dosier, ontstond voor haar en haar ouders een decenia lange strijd om de eigen identiteit en erkenning in het er mogen zijn in plaats van de virtuele identiteit die vanuit het dossier op haar en haar ouders werd geforceerd.

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg