Volg onze strijd voor Right to Repair"> Volg onze strijd voor Right to Repair"> Volg onze strijd voor Right to Repair">
English, Nederlands
LinkedIn, Facebook, Volg ons op Twitter, Volg ons op Instagram, Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

Waarschuwing, je bent in levensgevaar!

Geschreven op 14 april door Debby in discussie

Right to RepairVolg onze strijd voor Right to Repair

Waarschuwing, je bent in levensgevaar!Dit argument wordt steeds vaker gebruikt door fabrikanten, handelsorganisaties en in sommige gevallen zelfs door consumentenrechtenorganisaties. We moeten voorkomen dat je je eigen toestel kunt onderhouden of repareren, of dat je een ongeautoriseerde reparatiedienst kunt inschakelen. Als we dat niet doen, ben je in levensgevaar! Ofwel door jezelf pijn te doen, het apparaat wat je pijn doet, of later, door de acties van de ongeautoriseerde reparatieservice. In het najaar van 2020 geven handelsorganisaties in Massachusetts miljoenen uit aan commercials om de burgers te overtuigen nee te stemmen tegen een steminitiatief; een voorgestelde update van een bestaande auto reparatiewet. Hun argumenten kwamen op het volgende neer: wist je dat onafhankelijke autogarages geen echte automonteurs in dienst hebben, en niet worden gerund door ervaren automonteurs? Het zijn eigenlijk criminelen die zich voordoen als automonteurs, alleen maar om hun volgende overval- of verkrachtingsslachtoffer te vinden. Stop deze criminelen door nee te stemmen.

Laat ons je een kleinigheidje vertellen... je bent elke dag in levensgevaar! Elke keer dat je naar het werk of school rijdt, kan je door je eigen toedoen een ongeval krijgen. Laat ons je elke dag rondrijden door een van onze opgeleide en gecertificeerde chauffeurs om dit te voorkomen! Nee, je kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer, heb je niet van alle criminaliteit gehoord? Een taxi? oh nee, wist je niet dat je beroofd of verkracht kunt worden, of je organen gestolen? Ze zijn niet gecertificeerd.

Wacht even, maak je je eigen eten klaar? We voeren campagne om een wetsvoorstel aan te nemen om de verkoop van messen illegaal te maken. Als je er niet goed mee omgaat, kun je jezelf snijden tijdens het snijden van vlees of groenten. Je moet elke maaltijd in een gecertificeerd restaurant eten.

Heb je een magnetron, wasmachine of wasdroger? Dit kan niet! Heb je niet gehoord van alle kleine kinderen en huisdieren die gewond zijn geraakt door een onjuiste bediening? Ze zouden verboden moeten worden!

Tijdens het diner een glas wijn drinken in het restaurant? Wat idioot! Je kan in het glas knijpen en jezelf of iemand anders bezeren. Eten met een vork of lepel? Ben je gek? Je kan daarmee een oog eruit prikken. Laat elke dag een gecertificeerde verpleegster langskomen om je elke dag intraveneus te voeden. Wacht, heel veel gecertificeerde mensen gaan constant van deur tot deur. Dat is slecht voor het milieu en ze zijn niet gecertificeerd om zelf te rijden. Laten we alle mensen in een stasispod plaatsen naast hun toegewezen dagtaak. Er kan niets meer misgaan. Veel plezier met werken en wachten op je natuurlijke dood.

Dit klinkt natuurlijk belachelijk. Maar het is een glijdende helling. Zoals AvE het stelt: “elke keer dat domheid wordt voorkomen, wordt een betere idioot uitgevonden” Met andere woorden; mensen maken fouten. Dit is normaal, dit is hoe we leren en dingen bereiken. Natuurlijk zijn er idioten, maar hoe meer we mensen afschermen, hoe meer idioten er zullen bestaan, omdat we ook leermomenten wegnemen.

Zeker, een paar kinderen en huisdieren zijn per ongeluk gewond geraakt of zelfs gedood door middel van een magnetron, wasmachine of wasdroger. Betekent dit dat niemand deze apparaten mag gebruiken? Nee, absoluut niet. We zouden niet de vrijheid moeten verliezen om ons eigen eten te bereiden en onze eigen was te doen omdat er een paar ongelukken zijn gebeurd! Elke keer, en dat zijn er niet veel, dat er zoiets gebeurt, zijn hele hordes mensen geschokt dat dit kan gebeuren. Al deze mensen hebben iets geleerd en deze kennis wordt doorgegeven aan anderen. Vrijheid is belangrijker dan de kleine verandering dat er iets ergs gebeurt.

Dit is hetzelfde voor reparatie. Natuurlijk gebeuren er ongelukken. De meeste worden gedetecteerd en gecorrigeerd voordat er iets misgaat. Meestal, als, laten we de als benadrukken, er echt iets misgaat, wordt er veel kennis opgedaan en meestal gebeurt er niets ernstigs.

Laten we even inzoomen op reparatie van mobiele telefoons en computers. Hebben mensen met criminele bedoelingen hierin ingebroken? Ja, het gebeurt dagelijks. Hoeveel daarvan waren reparatietechnici of veroorzaakt door reparatie? Een heel, heel klein aantal. Sterker nog, voor zover wij weten zijn er geen harde cijfers. Over een periode van vele jaren zijn we ons bewust van één exemplaar dat het nieuws heeft gehaald. Dat was een persoon met criminele bedoelingen in dienst van Apple. Hij nam privéfoto's van een telefoon en verspreidde die foto's. Wat bewijst dit? Het gebeurt. Het komt niet veel voor. En als het gebeurt kan het bij een fabrikant gebeuren. Een fabrikant die berucht is vanwege het lobbyen tegen onafhankelijke reparatie "ter bescherming van uw veiligheid".

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg