Nederlands, English
Beijk onze video's, Steun ons op Patreon
Aanmelden

'Windows Update Restored' website biedt updates voor klassieke Windows versies

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 door Bianca in nieuws

Windows Logo uit 2001 Een gemeenschapsproject is onlangs live gegaan en biedt toegang tot lang verloren gewaande Windows Update pagina's, die werken met klassieke versies van Windows om het updaten van het besturingssysteem mogelijk te maken. Op de Windows Update Restored website kunnen enkele klassieke versies van Windows worden bijgewerkt, en de teamleden zijn druk bezig hun updatelocaties gereed te maken. Het team hoopt uiteindelijk service te verlenen aan degenen die systemen installeren en updaten met Windows 95, NT 4.0, 98, Me, 2000 en XP. De compatibiliteitspagina's van de site hebben ook Windows Server 2003, plus Windows "Vista en nieuwer" vermeldingen, wat aangeeft dat ze uiteindelijk deel zouden kunnen uitmaken van de roadmap.

Op dit moment is de werkende en beschikbare updatesite beperkt tot een kloon van de Windows Update v3.1 website (1997), die betrekking heeft op Windows 95, NT 4.0 en Windows 98 (en SE). Ze hopen Update v4 (2001) en Update v5 (2004) in de toekomst beschikbaar te krijgen. De mensen achter het project melden aan bezoekers van de site dat het geen officieel door Microsoft ondersteund project is, en evenmin de updatepagina's waarnaar het linkt. Gebruik deze pagina's op eigen risico, waarschuwen ze, en ze benadrukken ook dat de updatepagina's alleen voor "archiveringsdoeleinden" zijn. Er is echter informatie dat deze site volledig functioneel is voor het updaten van een besturingssysteem.

Sinds 2011, toen Microsoft de stekker uit bijna alle Windows Update websites trok, werkte de Windows Update functie voor oudere Windows besturingssystemen niet meer. De enige manier om daarna updates te installeren, was via externe installatieprogramma's van derden, die niet alle updates dekten die het besturingssysteem volledig zou ondersteunen. Dus met dit project kunnen we nu besturingssystemen zo oud als Windows 95 tot aan Windows XP RTM updaten, zoals vroeger.

Windows Update Restored is zowel een welkom als interessant project, we kijken uit naar de ontwikkeling.

ASK-Solutions voldoet aan het ISO 9001:2008 kwaliteitswaarborg